Imunski sistem in možgani – Dr. Joe Dispenza


Imunski sistem in možgani

Ko ljudje presežemo omejena čustvena stanja, ki nas vežejo k preteklim izkušnjam, ali prebijemo iz ustaljenih navad in avtomatiziranih programov in spremenimo samouničujočo povezane odnose in prepričanja – se celice našega imunskega sistema zaposlijo s proizvajanjem novih genov.

Raziskovalci, medicinske univerze v Virginiji so spreobrnil več desetletno znanje iz učbenikov z določitvijo, da obstaja direktna povezava med možgani in imunskim sistemom. Že leta se znanstveniki trudijo, da bi dokazali povezavo med njima a so jim vedno zmanjkali ključni dokazi kako lahko misli in čustva (naša nevrokemija) vpliva na vsesplošno zdravje. To izjemno odkritje ima lahko neverjetne posledice na naše razumevanje o tem kako so možgani in imunski sistem povezani. To bo omogočalo znanstvenikom, da bodo s pomočjo imunskega sistema vplivali na možgane.

S to korelacijo upajo, da bi lahko razkrili razumevanje o tem kako se tvorijo vnetja – in so včasih tudi vzrok – raznih bolezni. Na primer, pri stanjih kot je Alzheimer, revmatitis, artritis, ateroskleroza, multipla skleroza, lupus in avtizem, se ko je imunski sistem zavrt in se vnetje zviša , zgodi eno od dveh stvari: Ali se ustvari nova bolezen v telesu ali pa simptomi že obstoječe bolezni podivjajo. Zakaj? Zato, ker ko živimo s hormoni stresa daljše obdobje, se vnetja povišajo in tako imunski sistem postane ogrožen.

»Noro je, ampak očitno smo samo večcelična vojna bojišča med starodavnimi silami: patogeni in imunskim sistemom. Del naše osebnosti mogoče celo nadzira imunski sistem.«

je reke Jonathan Kipnis iz UVA`s oddelka za nevroznanost.

Ta izjemen preboj v znanosti bi lahko razložil zakaj je v naših delavnicah moč videti toliko ozdravitev. Ko se naši učenci pomaknejo v višja stanja zavesti med meditacijo sprejemajo občutke kot so ljubezen, veselje ali hvaležnost, ta čustva pa ustvarjajo nov način razmišljanja. Ustvarja se nova možganska kemija, ki naše možgane vrača v skladnost in rojeva nove možganske povezave – ki potem vplivajo na naše telo takoj in direktno. Z preučevanjem sposobnosti opravljanja takih prednosti naše družbe, smo z neodvisnimi raziskavami z mojo ekipo v zadnjih dveh letih podprli to doktrino.

Ko ljudje presežejo omejene čustvena stanja, ki jih zadržujejo pri preteklih izkušnjah, kjer prebijejo iz ustaljenih navad in avtomatitziranih programov in spremenijo določene samodestruktivno povezane odnose in prepričanja – celice njihovega imunskega sistema so zaposlena z ustvarjanjem novih genov. To pomeni, da njihove misli in čustva signalizirajo celicam znotraj obrambnega sistema, da vklopijo zdrave gene in ustvarjajo boljše beljakovine – drugače poznano kot zdrava protitelesa – tako kot gostitelj za druge bonitetne kemikalije da se uravnovesijo in regulirajo telo. Ta proces v zameno zmanjša vnetja, zatre tumorje, mobilizira encime in tako naprej.

Torej naslednjič , ko se usedeš da si ustvariš novo boljše življenje, bolj zdravo telo ali nove izkušnje, se samo spomni da tvoji možgani in telo nikoli nista bila ločena in da most med njima predstavlja imunski sistem. Celice tvojega telesa vedno opazujejo tvoje možgane. Zakaj torej ne bi uporabil svoj živčni sistem – največjega farmacevta – da aktivira tvojo telesno notranjo vojsko, da ustvari red samo za tebe in to vsak dan? Za to sploh ne rabiš recepta.

Prevedeno s strani: Dr. Joe Dispenza