Tinitus – piskanje v ušesih


TINITUS

Ste že slišali za Tinitus? Izraz prihaja iz latinščine in pomeni zvonjenje.

Gre za piskanje v naših ušesih, ki je popolnoma neodvisen od zunanjega zvoka. Znanstveniki to piskanje, ki je dolgotrajno (tudi več ur) močno povezujejo z okvaro sluha saj se večinoma dogaja starejšim osebam. Najpogostejši vzrok piskanja pa naj bi bil naraščajoči hrup v okolici.

Uradna medicina in znanost to piskanje torej povezuje z okvaro sluha. A ne pozabimo, da pri tem omenjajo dolgotrajno piskanje in šumenje v ušesih, ki je za obolelega zelo nadležno. Ne trdim, da tinitus ne obstaja vendar želim izpostaviti, da zagotovo obstaja razlika med tinitusom (obolenjem sluha) in z omenjenim kratkoročnim piskanjem.

Glede na to, da sama to piskanje doživljam zadnjih 25 let (morda celo kakšno leto več) in z mojim sluhom ni prav nič narobe. Kljub temu, da sem velikokrat uživala v zelo glasnih prostorih ali na slušalkah na ves glas poslušala glasbo, se piskanje zaradi tega ni nič kaj bolj okrepilo ali celo podaljšalo, zato lahko kratkoročno piskanje v ušesih, zagotovo izključimo z povezavo okvare sluha.

Prav tako je znanstvena razlaga, da se piskanje pojavi, ko v prostoru naraste jakost zvoka, kar zopet lahko ovržem, saj sem nazadnje to piskanje doživela pri absolutni tišini.

Iz izkušenj pa lahko sklepamo, da uradna medicina in znanost ne priznavata nedotakljivih idej in razmišljanja saj se trdno oklepata svojih znanstvenih metod in razlag, zato rešitev zagotovo ne bodo iskali v abstraktnem svetu.

Otroci so že od majhnega veliko bolje povezani z Virom, njihova intuicija je bolj razvita saj vsaj v prvih nekaj mesecih samo na takšen način lahko komunicira z zunanjim svetom. Jaz pa sem že od majhnega to piskanje razumela kot nekaj posebnega. Ne točno kaj mi sporoča ali zakaj se to dogaja. A s svojo otroško domišljijo sem si rada predstavljala, da je to namenjeno samo meni in da moram s tem nekaj storiti. Seveda pri tem nisem kaj dosti premišljevala, le otroška domišljija mi je ustvarjala prizore, da sem posebna in to se mi je zdelo zabavno v času trajanja piska. Tako kot pa z vsako stvarjo v našem otroštvu, če ji odrasli ne namenjajo pozornosti je zagotovo »kr neki« in brez veze, zato o tem ne razmišljaš in se s tem ne ubadaš.

Danes pa naletim na zanimiv posnetek nekega fanta, ki razlaga kaj naj bi to piskanje v ušesih dejansko pomenilo. Pod njegovo objavo so bili vsuti komentarji, da je to tinitus in da je piskanje v ušesih zagotovo znak okvare sluha. Zato sem dvom o povezavi tinitusa s kratkoročnim piskanjem, želela razčistiti, že na začetku, še preden pridem do bistva sporočila.

Tovrstno piskanje v naših ušesih je zagotovo nekaj posebnega, saj ga očitno ne doživljamo vsi, kljub temu da se vam to mogoče zdi običajno.

Piskanje v ušesih naj bi bil znak visokega zavedanja in jasnosti. Kar pomeni, da imate sposobnost slišati stvari, ki so nad običajno zaznavo. Ste bolj energetsko občutljivi in se zavedate energetskih sprememb v sebi in okoli sebe. Kaj pa lahko sploh počnemo s to zaznavo? Zagotovo lahko določite kdaj se vaša vibracija ali vibracija v prostoru spremeni. Najbolj zanimivo pa je zagotovo, da lahko kanalizirate sporočila vašega višjega jaza, angelov ali drugih spiritualnih bitij.

Zvonjenje v levem ušesu pomeni, da se vaše notranje energije spreminjajo.

Visok ton piskanja v levem ušesu je pogosto znak, da si v procesu »rasti«, kar pomeni da stopaš v višjo vibracijo in se tvoja energija prestavlja v novo postavitev. Ta prestavitev povzroči ta visoki piskajoči ton.

Nizek ton v levem ušesu je znak stresa ali negativnih energij, ki nižajo tvojo vibracijo. To povzroči, da tvoja energija ni uravnovešena, kar se kaže z nizkim piskom v ušesih.

Beli šum v levem ušesu predstavlja sporočilo tvojega višjega jaza. To je še posebej res, če ga spremlja občutek miru in zaupanja v potek univerzuma. Pomeni, da so povezave med tabo in višjim jazom odprte in se tvoj intuitivni jezik razvija. Šum se postopoma in s časom umiri in izgine, ko se začnemo poslušati in zaupati svoji intuiciji.

Nenaden in glasen pisk je znak oziroma sporočilo tvojega višjega jaza, da bodi pozoren na dogajanje v svoji okolici in tudi v sebi.

Zvonjenje v desnem ušesu pomeni, da spiritualno bitje želi z vami komunicirati.

Visok ton je znak, da spiritualno bitje prihaja k vhodu tvoje kronske čakre ali k spiritualnem centru. Po navadi so to bitja, ki so povezana z Virom, kot so angeli in visoko razvita bitja svetlobe.

Nizek ton v desnem ušesu pomeni, da v tvoje energetsko polje prihaja spiritualno bitje iz nižjih vibracij, zato vstopa pri spodnjih čakrah, ki so tvoj center preživetja. Po navadi so ta bitja nižjih vibracij, ki prihajajo s stresom in anksioznostjo.

Beli šum je znak, da imate zelo močno povezavo z nekim drugim fizičnim bitjem, kot je romantični partner, starš ali hišni ljubljenček. Energetski kabel povzroča vibracijsko trenje, ki se sliši kot beli šum.

Nenadno glasno zvonjenje v desnem ušesu, ki traja samo kratek trenutek je samo način, da pridobi našo pozornost in prihaja od našega spiritualnega vodiča ali angela, ki ti pravi, da bodi pozoren. Lahko ga interpretiramo kot opozorilo ali kot nekaj kar vznemiri naše dušne vodiče.