Konji, velike in mogočne živali so nežni kot mucki.

Spomnim se, ko sem prvič obiskala šolo jahanja. Takrat s konji nisem imela še veliko izkušenj zato sem se jih tudi malce bala. Ko ob tebi stoji pol tonska žival o kateri ne veš veliko, res ne moreš ostati ravnodušen.

Jahanje je defintivno vznemirljivo za vsakogar, ki se poloti te rekreacije. Mešanica strahu in vznemirjenja pa postopoma, z vsako uro ježe pojenja. Podobno kot vožnja z avtomobilom. Na začetku nismo ravno samozavestni a z veliko ur vožnje postane zelo prijetno in enostavno početje.

Konji pa so zelo velike a hkrati tudi zelo plahe živali. Takrat, ko konj ne prepozna predmetov v naravi, se mu vse zdi potencialno ogrožujoče. Njegovo vedenjene pa postane kar malce smešno, ko se z velikim krogom izogne kakšni skali ali pa polivinilu, ki pokriva kup zemlje.

V zadnjem obdobju je v močnem porastu terapija s konji.

Hipoterapija je v bistvu fizioterapija na nevrofiziološki podlagi, kjer se konjevo gibanje v koraku prenaša na jahačevo medenico in je sorodno premikanju medenice med hojo.

HBM terapija naj bi pomagala izboljšati delovanje možganov.

Delovna terapija s pomočjo konja, človeku pomaga razviti občutek lastne vrednosti, pomembnosti, samozaupanja, in samostojnosti.

Konje pa uporabljajo tudi kot pomoč pri psihoterapiji.

Žal vam tako strokovnih stvari na teresnskem jahanju ne moremo ponuditi, vendar vam lahko zagotovimo, da bo vaša izkušnja zagotovo enkratna!

Bi radi jahali?

Organiziramo skupinsko terensko jahanje – 2uri.

Jahanje je primerno tako za izkušene kot neizkušene jahače saj se teren prilagodi znanju večjega dela skupine. Izkušeni jahači aktivno jahajo na določeni relaciji kjer izkušajo vse oblike konjevega koraka. Korak, kas in galop.

Neizkušeni pa poleg hoda počasi osvajajo tudi korak v kasu. Kas je za začetnika malce bolj zahteven za jahača, a konju zelo olajšamo premikanje, če z njegovo hojo sodelujemo.

Cena 2-urnega terenskega jahanja je 25 €.

Ne izpustimo tudi tistih, ki še nikoli niso jahali. Nekje je treba začeti, kajne? Za vas je vedno razpoložljiva maneža, kjer se lahko naučite pravilne drže telesa in osnovnega ravnanja s konjem. V maneži smo individualno največ 30 min, za kar bomo odšteli 15 €.

Število mest je omejeno!

Datum točnega odhoda se natančno določi takoj, ko bodo mesta zapolnjena in nam bo vreme naklonjeno. Pri oddaji prijave ne pozabite označiti stopnjo znanja oziroma ali naročate manežo ali teren.

 PRIJAVA NA TERENSKO JAHANJE

Obvezno samo pri naročilu članarine.
Z plačilom članarine podpirate delovanje društva in njegovih zaposlenih pri organizaciji tovrstnih dogodkov.

Utrinke terenskega jahanja dne 25.4.2021, iz Žirovnice do Zabreške planine, si lahko ogledate TUKAJ.

TERENSKO JAHANJE STRNJENO V POSNETEK